Auping Take Back system

Auping kiest als eerste Nederlandse beddenfabrikant voor Cradle to Cradle®. Hierbij is er sprake van een oneindige kringloop van materialen. Deze materialen zijn volledig afbreekbaar of 100% recyclebaar in een volgend product. Een eerste nabije stap in de implementatie van C2C® is de start van het Auping Take Back System (ATBS) voor matrassen. 

 

Het Auping Take Back System
Bij aanschaf van een nieuwe Auping matras, in combinatie met een bed of los, wordt uw oude matras teruggenomen. De matras wordt in samenwerking met de Van Gansewinkel Groep gedemonteerd en gerecycled. Zo worden de veren omgesmolten naar opnieuw te gebruiken staal en worden het latex en polyether onder andere verwerkt in ondertapijt en judomatten. Het overgrote deel van de oude matras wordt daarmee grondstof voor een nieuw product. U bent er als gebruiker van de oude matras op deze manier zeker van dat uw matras op een verantwoorde en milieubewuste wijze wordt hergebruikt en dus niet op de vuilstort of in de verbrandingsoven verdwijnt.

Daarnaast hoeft u zelf geen enkele moeite te doen om uw oude matras naar een afvalstation te brengen. Verantwoord én gemakkelijk tegen minimale kosten. Voor een 1-persoonsmatras (matrassen tot en met 120 cm breed) betaalt u een verwijderingsbijdrage van € 10,- en voor een 2-persoonsmatras (matrassen tot en met 200 cm breed) € 20,-.

Wist u dat:

  • Er jaarlijks ongeveer 1.200.000 matrassen als grofvuil aangeboden worden in Nederland.
  • Het gemiddelde gewicht van een matras 15 kg is.
  • Dit betekent dat er 18.000.000 kilo (18.000 ton)! grofvuil wordt verbrand of geshredderd
  • Hiervan alleen het metaal wordt gerecycled 

Doordat binnen het Auping Take Back System op een verantwoorde manier wordt gerecycled, kan 80 tot 90% van de materialen worden hergebruikt in een nieuw product. Hierdoor wordt de afvalstroom flink gereduceerd.

Nieuw Bed? Hoofdkussen kado!